Automobilist vlucht voor politie en botst tegen boom

woensdag 24 september 2014

Hierden - De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van een auto, die zich dinsdagavond 23 september aan een controle onttrok en na een achtervolging in Hierden tegen een boom botste. Ook de politieauto raakte beschadigd en de bestuurder zag kans om te voet er vandoor te gaan.

Surveillerende agenten wilden omstreeks 22.00 uur op de A 28onder Harderwijk een automobilist controleren. Zij gaven de bestuurder met eenverlicht bord een teken om de politieauto te volgen. Dit deed de bestuurder maarop de afrit Ermelo-West /Harderwijk ging hij er plotseling met hoge snelheidvandoor.

Vluchtauto tegen boom

Er volgde een achtervolging via de A 28 en B 302 en vervolgensreed hij via Harderwijk het buitengebied in. In een flauwe bocht raakte de autovan de weg en botste tegen een boom. De auto vloog hierbij in brand en debestuurder ging er te voet vandoor. Ook de politieauto kwam in de berm terechten raakte behoorlijk beschadigd. De agenten raakten niet gewond.

De agenten en een politiehond hebben naar de bestuurder gezocht,maar hij werd niet aangetroffen. De identiteit van de man is later wel bekendgeworden. Hij zal over het gebeurde worden verhoord, waarna de politieproces-verbaal opmaakt.2014130275

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nunspeet | 112 alarmeringen Nunspeet | Goedkoop Tanken in Nunspeet | Supermarkten in Nunspeet | Weerbericht Nunspeet