Verdachten snel opgespoord na woninginbraak

vrijdag 24 februari 2017

Nunspeet - Donderdagmiddag 23 februari hebben twee mannen een woninginbraak gepleegd aan de Belvédèrelaan in Nunspeet. De mannen werden overlopen door de bewoonster die thuiskwam. Dankzij het verstrekte signalement konden de mannen snel worden opgespoord en aangehouden door de politie.

De inbraak werd net na 13.00 uur gemeld bij de politie. De bewoonster hoorde vlak na thuiskomst gestommel van boven komen en heeft naar de personen die in haar huis waren geschreeuwd dat ze heel gauw dienden te vertrekken. Daarop renden twee mannen de woning uit. De bewoonster belde direct 112 en gaf een goed signalement door. De daders bleken te zijn binnen gekomen via een opengebroken raam. Zij hebben niets uit de woning kunnen meenemen.

De politie deed een Burgernetactie uit en ging in de omgeving op zoek naar de verdachten. Rond 13.20 uur werden door agenten twee personen gesignaleerd die voldeden aan het signalement. De mannen zijn aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak en zijn ingesloten voor nader verhoor. Bleek te gaan om twee mannen van 31en 23 uit Harderwijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbrekers die op heterdaad worden betrapt zijn regelmatig ‘de klos’ dankzij alerte getuigen of omwonenden die meteen de politie bellen via 112. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen! Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij veel mensen nog erg hoog is.

Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukt de politie regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook bij glasgerinkel bij de buren of verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaat de politie er dan meteen op af. Soms kan de politie zo inbrekers op heterdaad oppakken en gestolen waar teruggeven aan de gedupeerden. Soms kan een melding leiden tot een aanhouding voor het in bezit hebben van inbrekersspullen en kan een inbraak worden voorkomen.

 

2017085814

 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nunspeet | 112 alarmeringen Nunspeet | Goedkoop Tanken in Nunspeet | Supermarkten in Nunspeet | Weerbericht Nunspeet